Dačić: SAD nisu na pravoj strani oko Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da SAD nisu na pravoj strani po pitanju Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2019.

22:41

Dačić: SAD nisu na pravoj strani oko Kosova
Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanoviæ

On je tako reagovao na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je Srbija "na pogrešnoj strani istorije" u vezi sa situacijom u Venecueli.

"Kao da su oni (SAD) podrškom Kosovu na pravoj strani", rekao je Dačić za list Danas od četvrtka odgovarajući na tvrdnju američkog ambasadora.

Dačić je dodao da je "Srbija u oba rata bila na njihovoj (američkoj) strani, a oni na kraju, izabraše one koji su u oba rata bili protiv njih".

Kajl Skot je na Tviteru napisao da je više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo uz narod Venecuele i privremenog predsednika Huana Gvaida, dok je "Srbija na pogrešnoj strani istorije".

Skot je uz objavu postavio link ka vesti da je Dačić primio zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: