Madurov režim spustio rampu za "američku pomoć"

Venecuelanski zvaničnici saopštili su da su zabranili pomorski saobraćaj sa tri holandska karipska ostrva.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

23:34

Madurov režim spustio rampu za
Getty Images

Taj region je povezan sa naporima da se potkopa vlast predsednika Nikolasa Madura slanjem pomoći narodu ove južnoameričke zemlje.

Direktor državne civilne zaštite Gregori Hose Romano je izjavio da trajanje zabrane pomorskog saobraćaja sa Kurasaom, Arubom i Bonerom nije vremenski definisano.

Do zabrane je došlo nakon što je lider opozicije, koji se proglasio za privremenog predsednika Venecuele, Huan Gvaido zatražio pomoć u borbi sa Madurom i pozvao na slanje hitne međunarodne humanitarne pomoći za zemlju, između ostalog i sa ostrva Kurasao koje se nalazi na 65 kilometara od venecuelanske obale.

Maduro nastoji da blokira doturanje te pomoći uz obrazloženje da je to deo američkog plana za promenu vlasti u Karakasu.

Holanski zvaničnici su saopštili da su otvorili Kurasao kao centar za hitne isporuke humanitarne pomoći Venecueli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: