Britanija verovatno odlaže Bregzit?

Velika Britanija će verovatno odložiti Bregzit i neće napustiti Evropsku uniju u martu, izjavio je danas bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

13:24

Britanija verovatno odlaže Bregzit?
EPA/EFE Andy Rain

On je navodeoi da će evropski blok verovatno prihvatiti zahtev za produženje roka za Bregzit kako bi se razjasnili detalji o razlazu.

"Mislim da je najverovatniji scenario da se to ne realizuje u martu ove godine. Treba nam još priprema", ocenio je Barozo, koji je trenutno na čelu ogranka američke investicione banke Goldman Saks za tržište Evropske unije, prenosi agencija Rojters.

"Čak i ako bi sada došlo do pozitivnog dogovora, sa praktične tačke gledišta, očigledno je da sve nije spremno. Tako da mislim da je ispravno da imamo određeno produženje roka i verujem da će, ako Ujedinjeno Kraljevstvo zahteva produženje roka za primenu člana 50, zemlje Evropske unije to prirodno prihvatiti", izjavio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: