Britanija da učestvuje u EU izborima? Junker: Teško

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocenio da nije isključena mogućnost da Velika Britanija odloži datum istupanja iz članstva u EU.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

10:32

Britanija da učestvuje u EU izborima? Junker: Teško
EPA-EFE/JOHN THYS

To bi značilo da bi ta zemlja mogla da učestvuje na izborima za Evropski parlament krajem maja.

Junker je u izjavi za nemački list Štutgarter cajtung rekao da je takav scenario ipak "teško zamisliv" i da bi predstavljao "zakasnelu šalu istorije".

Velika Britanija zvanično istupa iz članstva u EU 29. marta, ali britanska vlada pokušava da ponovo pregovara o delovima postignutog sporazuma između Londona i Brisela, što EU odbija.

Junker je rekao da je sada red na Veliku Britaniju da odluči da li će odložiti datum, ali bi to trebalo da učini pre sastanka novoizabranog Evropskog parlamenta početkom juna. Izbori za Evropski parlament biće održani od 23. do 26. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: