Maduro odgovorio Trampu: Govor u nacističkom stilu

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro odbacio reči predsednika SAD Donalda Trampa da dolazi novi dan u Venecueli, uporedivši njegov govor s nacistima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.02.2019.

08:38

Maduro odgovorio Trampu: Govor u nacističkom stilu
Foto: Tanjug/AP

Naime, Maduro, čiji novi predsednički mandat osporavaju opozicija i zapadne zemlje, komentarisao je govor koji je američki predsednik održao u Majamiju.

AP podseća da je Tramp sinoć kazao da SAD stoje iza vođe venecuelanske opozicije Huana Gvaida i osudio socijalističku politiku Madura i njegove vlade.

Tramp je pozvao venecuelansku vojsku da stane uz Gvaida i upozorio na teške posledice ukoliko ostanu uz Madura.

Maduro je Trampu odgovorio u obraćanju na venecuelanskoj državnoj televiziji, optuživši ga da govori "u skoro nacističkom stilu". On je takođe napao šefa Bele kuće zbog toga što misli da može da izdaje naredbe vojsci Venecuele.

"Ko je komandant oružanih snaga, Donald Tramp iz Majamija? Oni misle da poseduju ovu zemlju", poručio je Maduro.

Tass prenosi da je on rekao i da će Rusija poslati 300 tona lekova Venecueli. "U sredu će 300 tona legitimne humanitarne pomoći stići iz Rusije. Mi smo to platili", kazao je Maduro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: