"Stav Mogerinijeve loš presedan, podržala BG"

Šef Haradinajevog kabineta Avni Arifi optužio je šeficu evropske dilomatije Federiku Mogerini da se uslovljavanjem nastavka dijaloga stavila na stranu Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

15:33

Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Mogerinijeva je juče ponovila zahtev da Priština ukine sto odsto povećane takse na proizvode iz Srbije radiu nastavka dijaloga i izrazila spremnost da odmah sutradan sazove sastanak na, kako je rekla, najvišem niovu.

Reagujući na izjavu Mogerinijeve, Arifi kaže da je Mogerini tom izjavom jasno stavila do znanja da dijalog neće biti nastavljen.

Arifi je za prištinsku Gazetu ekspres rekao da je ovakav stav EU presedan jer takse nemaju nikakve veze sa nastavkom dijaloga.

S obzirom na to da je Federika Mogerini podržala zahtev jedne strane, evropska komesarka je time izgubila kredibilitet, naveo je Arifi.

"Stav Mogerinijeve je loš presedan jer nastavak dijaloga uslovljava nečim što nema veze sa tim procesom", naveo je Arifi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: