Dačić: Pozicija Beograda je ideja o razgraničenju

Predlog Beograda u pregovorima sa Prištinom je ideja o razgraničenju, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.02.2019.

12:56

Dačić: Pozicija Beograda je ideja o razgraničenju
TANJUG/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanovic/ bk

Dačić je na pitanje novinara da li je zvanična pozicija Beograda za rešavanje kosovskog pitanja - da se razgovara o razgraničenju, rekao: "Da, na takav način rešimo naš problem, to je naša zvanična ponuda", rekao je Dačić.

On je istakao i da eventualna linija razgraničenja još nije napisana, niti utvrđena. Dačić je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić u načelu dao ideju o razgraničenju, da je to princip i jedini realan način da se dođe do kompromisa, ali da se ta ideja nije razradila u dijalogu.

"Kad je on počeo da priča o tome, o razgraničenju, da uopšte želimo tako nešto, svi su skočili i napali ga. Do sada su postojale samo dve opcije: ili je Kosovo pokrajina, ili je nezavisno, ni o čemu drugom se nije govorilo”, rekao je Dačić.

Upitan šta znači razgraničenje koje je predlagao Vučić, Dačić je rekao da je to bila samo ideja koja treba da dođe na dnevni red i da se materijalizuje. “Možda ima i drugih ideja oko kojih može da se postigne kompromis”, dodao je Dačić.

Upitan gde bi bilo to mesto, on je rekao - “gde se dogovorimo, gde je prihvaljivo i za jednu i za drugu stranu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: