LDP: Nedopustivi napadi ekstremnih desničara

LDP poziva državu da hitnom reakcijom na napad na Prajd info pošalje poruku da se nikakvo nasilje neće tolerisati.

Izvor: Beta

Utorak, 19.02.2019.

12:02

LDP: Nedopustivi napadi ekstremnih desničara

LDP je u saopštenju ocenio da je taj incident apsolutno neprihvatljiv, ali da napadi ekstremnih desničara i nacionalista na sve koji se bore za drugačiju Srbiju od Srbije devedesetih uglavnom protiču bez osuda većeg dela društva, što pokazuje da nisu naučene lekcije iz prošlosti i da će posledice u budućnosti biti nesagledive.

"Homofobija je, nažalost, oduvek bila prisutna u našem društvu, a napad na Prajd info centar je pokažao i da okupljanje ekstremnih desničara, iz raznih političkih organizacija, uvek predstavlja praznik mržnje, netrpeljivosti i nasilja", naveo je LDP.

LDP je naveo da je posao njih i drugih preostalih građanskih demokratskih snaga u zemlji da društvu ponude političku alternativu sposobnu da reši probleme od kojih zavisi budućnost naše zemlje i da osnaže evropsku ideju u Srbiji tako što će je odbraniti od pogrešne politike, nasilja i šovnizima, čije posledice se osećaju decenijama.

Izlog Prajd info centra u Ulici Kralja Milana u Beogradu sinoć je išaran sprejem tokom protestne šetnje "Zaustavimo veleizdaju – Kosovo je Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: