Vučić: Za dve i po god. prava revolucija u našim bolnicama

Predsednik Aleksandar Vučić posetio Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", gde je obišao Službu hematoonkologije sa sterilnim blokom.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

11:28

Vučić: Za dve i po god. prava revolucija u našim bolnicama
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Za Insitut za majku i dete u Beogradu biće izdvojeno 263 miliona dinara, za izgradnju novog sterilnog bloka, odnosno odeljenja za transplantaciju koštane srži, najavio je Vučić.

"Danas smo se dogovorili, u petak će imati novac na računu - 263 miliona dinara za još jedan sterilni deo u Institutu, da bismo još više dece mogli da lečimo", preneo je Vučić novinarima.

Izneo je i podatak da je u Institutu od osnivanja urađeno 294 transplantacije koštane srži. "Ta deca su toliko divna... ne možete da se ne divite njihovoj hrabrosti. Kada vama dođe da zaplačete, dođe vam da se postidite, kada vidite njihovu hrabrost", rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je u Institut do sada uloženo 142 miliona dinara, a da će u kompletnu obnovu biti uloženo još oko 20 miliona evra. "To je ogroman novac, i kao što u Loznici dajemo 30 miliona evra u bolnicu, ulažemo u Valjevu, u novu zgradu Infektivne klinike u Beogradu, u nove kliničke centre... U roku od dve - dve i po godine očekujemo nedvosmisleno vidiljivo, na svakom koraku, revoluciju u zdravstvenim centrima, bolnicama i kliničkim centrima", istakao je Vučić.

Dodao je da je dirljivo videti ljubav lekara i medicinskih sestara, ali pre svega majki, prema bolesnoj deci, koja se hrabro bore za život i budućnost. Ponosan je, dodao je, na naše lekare koji su obezbedili da ljudi iz sveta dovode decu na lečenje.

"Za državu je važno da dodatno pojačamo mogućnost ostanka naših lekara i sestara, kroz dalje povećanje plata. I to ubrzano. Da ih zamolimo da se i dalje trude i bore za našu decu kao i do sada", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: