Ponovo napad na Prajd info centar

Prajd info centar saopštio da su juče, tokom protesta "Kosovo je Srbija" u Beogradu, nepoznati počinioci išarali logo Beograd Prajda.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

08:52

Ponovo napad na Prajd info centar
Ilustracija: Getty Images

Takođe, nepoznati počinioci lepili su i nalepnice nepoznatog sadržaja na prostorije tog centra.

Organizacioni odbor Beograd Prajda navodi u saopštenju da je tokom Beograd Prajda 2018. i posle njega centar radio bez incidenata, ali da se tri napada dogodilo u protekla dva meseca.

Prajd Info centar zato zahteva od policije i tužilaštva da identifikuju i pokrenu krivične postupke protiv svih napadača na Prajd info centar u Beogradu.

"Pozivamo policiju i tužilaštvo da identifikuju i pokrenu postupak protiv napadača u svim slučajevima, a sve državne organe i predstavnike svih političkih partija da jasno i nedvosmisleno osude svaki napad na Prajd info centar i članove LGBT zajednice. Budući da su napadi učestali, pozivamo predstavnike političkih partija, institucija, kao i javne ličnosti da svojom posetom pruže podršku volonterima i aktivistima Prajd info centra", kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: