Nogo isključen iz Dveri

Disciplinska komisija pokreta Dveri odlučila je da iz tog pokreta isključi poslanika Srđana Noga.

Izvor: Beta
Podeli

Nogo je isključen zbog "kontinuirаnog delovаnjа suprotno donetim odlukаmа nаjviših orgаnа Pokretа", čime je grubo prekršio Stаtut, saopšteno je iz Dveri.

Disciplinskа komisijа zаključilа je dа su delovаnje Srđаnа Nogа i rаdnje koje je preduzimаo u bliskoj prošlosti "ozbiljno ugrozile ugled Pokretа, urušile osnovne progrаmske ideje i bile suprotne odlukаmа nаjviših orgаnа Pokretа". Zbog toga je Disciplinskа komisijа odlučilа dа on ne može više biti člаn Pokretа i od sаdа svаki njegov nаstup ne predstаvljа stаv, niti politiku Dveri.

"Srđаn Nogo, kаo pojedinаc imа svаko prаvo dа nаstаvi političko delovаnje onаko kаko smаtrа dа trebа, аli Dveri kаo ozbiljnа političkа orgаnizаcijа morаju dа insistirаju nа poštovаnju unutrаšnjih prаvilа i ovа odlukа pokаzuje dа iz tih prаvilа niko nije izuzet pа ni nаrodni poslаnici Dveri", saopšteno je iz tog Pokreta.

Disciplinski postupak protiv Noga je pokrenut nakon što je na protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu doneo vešala.

Prethodno je Nogo isključen iz Predsedništva pokreta, zato što je rekao da premijerka Ana Brnabić, ukoliko je parafirala Dablinski sporazum sa Evropskom unijom o migrantima, "treba da bude obešena istog časa na Terazijama", a pored nje i Aleksandar Vučić.

Srđan Nogo je izjavio da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri i da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta "nezakonita, nepostojeća i svakako politička" i da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima "izuzetno veliku podršku unutar stranke" zbog čega njena "vladajuća garnitura" želi da ga ovako eliminiše.

Nogo je, u izjavi agenciji Beta, rekao da disciplinski postupak nije ni vođen ni pokrenut u skladu sa statutom i pravilnikom Dveri, kao i da je prekršen zakon, tako da mu ostaje ; mogućnost da podnese žalbu Predsedništvu Dveri, ili pokrene sudski spor i podnese krivičnu prijavu.

On je rekao da će "reagovati" jer se zalaže za poštovanje zakonitosti i oceni da se "na žalost kod nas političari ponašaju kao da su stranke njihova lična imovina".

Na pitanje da li će preći u neku drugu stranku, on kaže da nema nameru da pristupa postojećim strankama jer je samo u Dverima, od svih aktuelnih stranaka, video alternativu i želju da se menja celokupan sistem.

Prema njegovim rečima, ako su Dveri odustale od onog za šta su se zalagale, on nema nameru da odustane od toga i nastaviće da se bori. ;

"Daću sve od sebe da se borim za ideje koje promovišem već sedam godina", rekao je Nogo, navodeći da će promovisati ideje zbog kojih su Dveri ušle u politiku.

On kaže da od toga "nije odstupio niti jednom svojom izjavom niti potezom" i da to će nastaviti da radi.

Na pitanje da li ostaje poslanik, on kaže da su "za njega glasali građani na izborima i da je on jedan od onih koji su stvarali Dveri i bio nosilac tih ideja", kao i da sebe smatra nastavljačem te politike.

Nogo je rekao da će nastaviti da dolazi na proteste, a na pitanje da li će nešto da menja u svojim nastupima, on kaže da "svaka njegova koreografija služi da privuče pažnju i ukaže na pogubno stanje u kojem živimo".

"Svakako neću odsutati od takvih manira, a videćemo šta spremam dalje, nemam još neku ideju ali spremam neka zamljiva iznenađenja", rekao je Nogo.

strana 1 od 177 idi na stranu