"Srbija neće štititi zločince,za Bitićije potrebni dokazi"

Srbija neće štititi nikoga ko je činio zločine, ali su potrebni dokazi da deluje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.02.2019.

16:08

Foto: EPA-EFE / Florian Wieser

On je to izjavio povodom razgovora sa delegacijom američkih senatora u Minhenu koji se ticao i slučaja Bitići.

On je ipak podsetio da su neki na vlasti bili 13 ili 14 godina, a da ništa nisu uradili po ovom pitanju, a sada su, kaže, rešili da njemu "lome kičmu".

Upitan da li su američki senatori tražili hapšenje Gorana Radosavljevića Gurija zbog slučaja ubistva braće Bitići, Vučić je novinarima kazao da su senatori samo radili svoj posao prenevši mu da su braća Bitići bili iz njihovog „distrikta“ i da to traže njihovi birači.

„Ja sam rekao da je u mojoj Srbiji ubijeno 2. 000 ljudi tokom njihove agresije i da nisam video da je još neko isporučen Srbiji“, preneo je Vučić dodajući da je to rekao pred 20 ljudi.

Istakao je da je ubistvo braće Bitići težak zločin, da srpske vlasti rade na njegovom ispitivanju, ali da je za postupanje neophodno imati dokaze.

Ako bilo ko da dokaze mi ćemo delovati. Nećemo nikoga štititi ko je napravio zločin“, ponovio je.

Istakao je da on, za razliku od nekih drugih, koji ranije nikada nisu govorili o NATO zločinima, to čini.

Zato su se neki senatori vratili na temu razgovora sa Prištinom i rekli da su prijatelji Srbije i da žele mir i stabilnost, na čemu sam im zahvalan. Ja volim više otvorene razgovore, nego ogovaranja iza leđa“, objasnio je Vučić.

Dodao je da nije policajac, a još manje tužilac, i da ne može niko od njega da traži da nekog uhapsi, već da mogu da govore o onome šta su nadanja.

Moje je da odgovaram narodu, U dva navrata su pomenuli taj slučaj, a ja sam pitao da li imaju dokaze, koje nisam dobio“, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: