Ko ne priznaje Kosovo "dobije" ambasadu Srbije

Diplomatsko-konzularna mreža Srbije trebalo bi da bude proširena za sedam novih predstavništava u regionu Kariba, Južne Amerike i Dalekog i Srednjeg istoka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.02.2019.

07:46

Ko ne priznaje Kosovo
Ilustracija: Thinkstock

Kako pišu "Večernje novosti" u današnjem broju, Srbija će nova predstavništva otvoriti u Trinidadu i Tobagu, Surinamu, Venecueli, Vijetnamu, Papui Novoj Gvineji, Jermeniji i Palestini.

"Novosti" navode da se "kod izbora destinacija novih diplomatskih predstavništava najviše vodilo računa o realizaciji jednog od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Srbije - očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države", tako da je reč o zemljama koje ili nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ili su povukle priznanje.

Srbija trenutno ima 69 ambasada, sedam stalnih misija i 24 konzulata.

"Novosti" dodaju da je u budžetu Ministarstva spoljnih poslova za ovu godinu obezbeđeno 100 miliona dinara za otvaranje Kulturnog centra Srbije u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: