"Rešenje spora uticaće pozitivno na otvaranje pregovora"

Rešenje dugogodišnjeg spora Grčke i Severne Makedonije pozitivno će uticati na otvaranje pregovora bivše jugoslovenske republike sa EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

22:00

Foto: GettyImages

To je izjavila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Mogerini je na konferenciji za novinare kazala da je to pozitivan korak, ali da neće biti jedini element koji će uticati na otvaranje pregovora, pošto je nastavak sprovođenja reformi pođednako važan.

"Naši prijatelji iz Severne Makedonije veoma dobro znaju da je fokus na reformama pođednako važan kao što je bilo rešavanje spora oko imena te države", rekla je šefica evropske diplomatije.

Dodala je da želi i veruje da bi bilo dobro da u junu bude doneta odluka o otvaranju pregovora i sa Severnom Makedonijom i sa Albanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: