Muzičar koji je vozio Šabana Šaulića ipak nije preminuo

Mediji jutros preneli da je nakon Šabana Šaulića povredama podlegao i muzičar koji je upravljao automobilom u kom se nalazio poznati pevač. Sin demantuje.

Izvor: Blic, RTS, Tanjug, klix.ba
Podeli
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube

Na sajtu "Blica" se navodi da je preminuo muzičar Mirsad Kerić (43), za čiji život su se posle saobraćajne nesreće lekari borili. Kako se navodi, Kerić je vozio, Šaulić je sedeo pored njega, dok je pozadi bio Šaulićev kum.

Vest je preneo i bosanski portal Avaz.ba, kao i RTS i Tanjug. Nedugo zatim, Mirsadov sin, Denis Kerić, je na Fejsbuku napisao da njegov otac nije preminuo i da se bori za život i zamolio da se ne prenose lažne informacije.

"Informacija od medicinske sestre, hvala bogu, je bila netačna. Upravo imamo informaciju da je stanje sa Mirsom nepromenjeno i da je teško. Nadamo se najboljem", naveo je Dervišević na Fejsbuku.

Potom se oglasio i menadžer tragično nastradalog pevača Sabit Dervišević. On je za sarajevski sajt Klix rekao da su mediji pogrešno preneli informaciju da je Keriću "očuvan srčani rad". Prema njegovim rečima, pogrešnu informaciju je nenamerno plasirala medicinska sestra koja se brine o Kerićevom zdravstvenom stanju, kome su moždane funkcije svedene gotovo na minimum.

"Lekari su kazali da će ako danas situacija bude iole stabilna dati sve od sebe kako bi ga spasili, iako je situacija veoma složena. No, ukoliko on danas ne bude kašljao i ukoliko mu i dalje ne bude funkcionisao oštećeni deo mozga, biće primorani da ga isključe sa aparata", rekao je Dervišević.

U okviru istrage, prema saopštenju nemačke policije, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač "mazde 6", koja je učestvovala u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju.

Navodi se da je on u vozilo "seat ibica", u kojem je bio Šaban Šaulić sa još dve osobe, udario otpozadi, posle čega su oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine.

Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i publika ga je prozvala "kralj narodne muzike". Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao 18 godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pesmu "Gordana", koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se nekim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena" i druge.

strana 1 od 94 idi na stranu