Mediji otkrivaju mesto sahrane Šabana Šaulića

Pevač Šaban Šaulić, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, pišu mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.02.2019.

07:00

Mediji otkrivaju mesto sahrane Šabana Šaulića
Screenshot

Nesreća u kojoj je stradao pevač narodne muzike dogodila se u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke.

Šaulić je podlegao povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, javili su u nedelju beogradski mediji.

On je posle udesa prebačen u bolnicu, gde je podlegao povredama, potvrdio je za "Novosti" njegov zet Bata Mirković. Bogdan Markata, menadžer koji je organizovao Šabanov nastup u Nemačkoj, za "Premijeru vikend specijal" je rekao da su u bolnici pokušali da ga vrate u život, ali nisu uspeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo, rekao je on.

Šaban Šaulić je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća. Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača. Navodi se da je sa njim bio i njegov kum, koji je takode povređen.

Nesreća se dogodila jutros kod Gitersloga, u okolini Bilefelda, gde je Šaulić nastupao, na putu ka Dortmundu.

U okviru istrage, prema saopštenju nemačke policije, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač "mazde 6", koja je učestvovala u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju.

Navodi se da je on u vozilo "seat ibica", u kojem je bio Šaban Šaulić sa još dve osobe, udario otpozadi, posle čega su oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine.

Policija je proverom utvrdila da je taj vozač bio pijan, a nije saopšten identitet preminulog, već su samo naveli da su tri osobe povređene u "seatu", od kojih je jedna osoba podlegla povredama.

Dodaje se i da je autoput izmedu Dortmunda i Bilefelda bio blokiran pet sati. Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike".

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao 18 godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozno bih te međ hiljadu žena" i druge.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine. Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je pedeset godina karijere, podseća RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: