Vulin: Prijateljstvo Vučića i Zajeda otvorilo vrata Srbiji

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Abu Dabiju sa šeikom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

15:32

Vulin: Prijateljstvo Vučića i Zajeda otvorilo vrata Srbiji
Tanjug, arhiva

On je istakao da je prijateljstvo njegovog domaćina, princa prestolonaslednika, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvorilo mnoga vrata Srbiji, saopštilo je MO.

"Poštovanje koje je u Abu Dabiju ukazano Srbiji rezultat je prijateljstva predsednika Vučića i šeika Bin Zajeda, i otvorilo nam je mnoga vrata u Abu Dabiju. Šeik je poručio da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku", rekao je Vulin.

On je nakon sastanka sa Zajedom koji je posle svečanog otvaranja Međunarodnog sajma naoružanja "IDEX 2019" svoje zvanične sastanke započeo sa srpskom delegacijom, rekao da na tom sajmu učestvuju predstavnici "svih velikih sila i velikih kompanija".

"Srbija nije najveća zemlja danas na sajmu, ali je očigledno zaslužila poštovanje", dodao je Vulin navodeći da je Abu Dabi "emirat koji vodi računa i o interesima Srbije".

Međunarodni sajam naoružanja "IDEKS 2019" (IDEX), koji se održava svake druge godine, jedina je izložba u regionu Bliskog istoka i severne Afrike na kojoj se predstavljaju najsavremenije tehnologije namenjene svim vidovima oružanih snaga.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje oko 1.300 izlagača iz više od 60 zemalja.

Kao i prethodnih godina, srpska odbrambena industrija i "Jugoimport SDPR" su na štandu predstavili savremena dostignuća u oblasti naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: