Vučić: Nisam pročitao taj Dodikov intervju

Republika Srpska nije neko izmišljeno ime, već dejtonska i ustavna kategorija BiH, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.02.2019.

12:07

Vučić: Nisam pročitao taj Dodikov intervju
Tanjug, arhiva

On je dodao da najnovije izjave Milorada Dodika po tom pitanju shvata kao njegovu zelju da kaže da niko ne može i nema pravo da menja ime Srpske.

Komentarišući to što je Milorad Dodik u najnovijem intervjuu rekao da će se zalagati da, ako bude došlo do promene imena Republike Srpske, da to bude "Republika Srpska Zapadna Srbija", Vučić je rekao da nije pročitao taj Dodikov intervju, ali da razume da Dodik želi da kaže da niko ne može i nema pravo da menja ime Srpske.

"Ime koje je ustavom zagarantovano i za koje se narod borio i koje je dejtonska kategorija. Dakle, Republika Srpska nije neko izmišljeno ime, to je dejtonska i ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je Republika Srpska bila i da će Republika Srpska i ostati", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: