Plenković obećao dalju podršku Hrvatske Prištini

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u Minhenu s premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Hardinajem.

Izvor: B92

Subota, 16.02.2019.

13:36

Plenković obećao dalju podršku Hrvatske Prištini
Foto: EPA-EFE / Florian Wieser

Plenković je pohvalio dobre odnose s Prištinom i obećao dalju podršku jačanju "međunarodnog subjektiviteta i procesa evroatlantskih integracija Kosova".

Kako je prenela prištinska Koha, Plenković i Haradinaj su razgovarali na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, a jedna od tema je bio nastavak dijaloga Beograda i Prištine I sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa.

Saopšteno je da je Haradinaj Plenkovića upoznao o ekonomskoj situaciji i pozvo hrvatske firme da ulažu na Kosovu.

Haradinaj je, navodi se, ocenio i da je Hrvatska kao članica EU i NATO-a dobar primer koji bi Priština treba da sledi na evroatlantskom putu.

Dodaje se da je Plenkoviću zahvalio na podršci koju Zagreb pruža Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: