"Postoje svi dokazi kako se kradu bebe iz porodilišta"

Prema podacima Udruženja roditelja nestalih beba, u Srbiji je u poslednjih 40 godina lažno proglašeno mrtvim između 6.000 i 10.000 novorođenčadi.

Izvor: Prva

Subota, 16.02.2019.

11:09

Ilustracija: Freeimages.com

Zakon o rešenju tog problema od marta prošle godine čeka na usvajanje.

To je jedan od razloga zbog kojeg u ponedeljak u Beograd dolaze predstavnici Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope, a drugi je sastanak sa udruženjima roditelja.

Predsednik Udruženja roditelja nestalih beba Srbije Vladimir Čičarević i Ana Pejić iz Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine mnogo očekuju od sastanka sa predstavnicima Saveta Evrope i spremni su detaljno da ih informišu o svim momentima koji će omogućiti da se ova bolna tema konačno pokrene sa mrtve tačke i da se spreči svaka mogućnost novih krađa beba.

"Pre šest godina sam direktno ministru Lončaru dao crvenu fasciklu i rekao - ovde postoje svi dokazi kako se kradu bebe iz porodilišta", kazao je Čičarević.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: