Vučić: "Sporazum sa narodom" prazna ljuštura

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je predlog "Sporazuma sa narodom", koji je sačinila opozicija, "skup neverovatnih gluposti".

Izvor: B92

Subota, 16.02.2019.

14:43

Vučić:
Foto: GettyImages

On je dodao da građani koji protestno šetaju mogu da to čine koliko hoće ali da se neće dozvoliti nasilje.

"Pročitao sam taj sporazum, kao i onaj prethodni ugovor sa narodom koji je imao nekog smisla, osim što se sve slagali, a ovaj je prazna ljušuta", rekao je Vučič, odgovarajući na pitanja novinara u Minhenu gde učestvuje na bezbednosnom forumu.

On je rekao da ima mnogo ozbiljnijeg posla nego da komentariše "Đilasa, Jeremića i Obradovića", navodeći da ga nikad neće pobediti na izborima. ;

Govoreći o građanskim protestima, on je rekao da "kod nas nema haosa", za raziku od nekih drugih zemalja, gde je i razbijenih glava.

Prema negovim rečima, važno je pokazati demokratski odnos prema ljudima koji drugačije misle.

"Mi to radimo na veoma dobar način - mnogo bolje nego mnoge evropske zemlje", rekao je Vučić.

Organizatori protesta 1 od 5 miliona u Beogradu saopštili su da će građani danas na protestu u Beogradu moći da potpišu "Sporazum sa narodom".

Predstavnici 34 opozicione političke organizacije koje su potpisale sporazum i koje svojim potpisom garantuju njegovo sprovođenje podeliće ga građanima pre početka protestne šetnje.

"Građani su na protestima pokazali da žele državu u kojoj je Vlada smenjiva na fer i poštenim izborima i u kojoj su građani ti koji kontrolišu državnu upravu. Zato će potpis svakog građanina na Sporazum sa narodom značiti da su građani ti koji će kontrolisati njegovo sprovođenje", navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, svaki Sporazum biće odštampan u dva primerka te će građani moći jedan primerak da potpišu i ubace u za to predviđene kutije, a drugi primerak da zadrže za sebe. Kutije će biti postavljene na Platou, kao i kod Narodne skupštine gde se šetnja završava.

Protest počinje u 18 h na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: