Mediji:Obaveštajac davao informacije RUS preko srpske veze

Protiv jednog od šefova belgijske vojne spoljne bezbednosne službe ADIV pokrenuta je istraga zbog sumnje da je radio za Rusiju, javlja belgijski list "Morgen".

Izvor: Beta

Petak, 15.02.2019.

14:54

Mediji:Obaveštajac davao informacije RUS preko srpske veze
Ilustracija: Thinkstock

List navodi da je on "navodno tokom specijalne operacije u Srbiji 2016. dostavio tajne informacije jednog srpskoj vezi".

U vesti, koju je preneo sasvim mali broj medija, tvrdi se da je "ta srpska veza bila dvostruki agent koji je radio za Rusiju" i navodi da je osumnjičeni belgijski visoki kontraobaveštajac Klement Vandenbore odbacio te optužbe iznesene u izveštaju jednog agenta službe ADIV.

Istragu povodom ovih optužbi su, prema medijima, pokrenuli belgijski savezni tužilac i parlamentarni odbor za nadzor bezbednosnih službi.

Briselski portal EU obzerver navodi da je belgijski obaveštajac Vandenbore "osumnjičen da je tajne informacije predao jednoj Srpkinji, za koju se sumnja da je bila ruski agent".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: