Davor Dragičević se obratio opoziciji

Davor Dragičević obratio se javnosti pozivajući opoziciju iz Narodne skupštine RS da stane uz narod i zaštiti ga od samovolje vlasti koja zabranjuje kretanje.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

17:03

Davor Dragičević se obratio opoziciji
Foto: Tanjug/AP

Ponovio je kako Tužilaštvo RS ne radi na rešavanju organizovanog ubistva Davida Dragičevića, a da je NSRS privatna firma Milorada Dodika, Dragana Lukača i ostalih, a ne narodna institucija, prenosi Klix.ba.

"Videli ste materijale, čuli ste inspektora Miloša Bandića. Možete li zamisliti šta je moje dete proživljavalo šest dana i šest noći u njihovim kandžama, do tih institucija? Svi iz opozicije koji su bili na trgu prekršili su sva obećanja. Nijedan častan i pošten čovjek ne može uraditi ništa u NSRS-u i ne treba niti jednog momenta sediti u klupama s ubicama Davida Dragičevića i drugih", kazao je Davor Dragičević.

Izrazio je ogorčenost zbog zabrane šetnje ulicama grada grupi "Slobodni građani Banje Luke" i pozvao opoziciju da stane na čelo, u sredinu i na kraj kolone sutra, iako je skup zabranjen, i pokažu da su spremni braniti svojim životima narod koji im je dao glas i poverenje.

"Sedeći u skupštinama dajete im legitimitet, vodeći decu u školu dajete im legitimitet, radeći u njihovim firmama dajete im legitimitet. Opozicijo, dajete im legitimitet da i dalje ubijaju. Nikada nije bila gora situacija. Kakav konsenzus pravite za srpski ili bilo koji drugi narod? Pravite konsenzus za zločince i ubice", naglasio je.

Poručio je da će se vratiti, ali ne da bi išao u zatvor i da bi ga ubili, već će to učiniti na svoj način.

"Neće me živog uhvatiti. Borit ću se za istinu i pravdu do kraja života", istakao je.

Građanima je rekao da se moraju probuditi, jer im neće dati da udišu zrak te se zahvalio svima koji su i dalje uz njega.

Porodici Memić poručio je da je mislima uz njih na najteži dan kada se navršavaju tri godine od stradanja njihovog sina Dženana. Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, obratio se prvi put medijima prošle nedelje nakon što je nestao krajem prošle godine iz Banjaluke.

Za njim je raspisana poternica nakon protesta u Banjaluci krajem 2018.

U prvom pojavljivanju u medijima Dragičević je kazao da ne želi da otkrije lokaciju na kojoj boravi poručivši da je u sigurnim rukama.

Skupovi "Pravda za Davida" trajali su svako veče od 26. marta do 30. decembra prošle godine, kada je policija zabranila sva dalja okupljanja članova ove grupe.

Skupovi su počeli posle konferencije za novinare najviših zvaničnika MUP RS, koji su posle pronalaska beživotnog tela mladića saopštili da se on u večeri nestanka, 18. marta, potukao s grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću a onda nesrećnim slučajem završio na dnu rečice Crkvene.

Roditelji mladića tvrde da imaju dokaze da su ga 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo telo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: