Prolećne temperature do kraja februara

Vreme u Srbiji za vikend i početkom sledeće nedelje biće suvo i toplije sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

19:18

Prolećne temperature do kraja februara
Foto: Thinkstock

Za vikend nas očekuje 10, a početkom sledeće nedelje i do 15 stepeni, kaže meteorolog Slobodan Sovilj.

U prvoj polovini sledeće nedelje jutra će biti hladna, mestimično sa slabim mrazom i maglom, ali u toku dana biće pretežno sunčano i natprosečno toplo.

"Pad temperature očekuje se u drugoj polovini naredne sedmice, tačnije od četvrtka. Postepeno naoblačenje usloviće i pojavu kiše, ali kratkotrajnog i prolaznog karaktera u nižim predelima, dok bi na planinama bilo uslova za snežne padavine", rekao je Sovilj za Tanjug.

Temperatura će u drugoj polovini sledeće nedelje pasti za 10 stepeni, ali Sovilj kaže da će taj talas zahlađenja biti kratkotrajan, jer nas krajem meseca ponovo očekuje sunčano i toplije vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: