"Bio sam zlatni donator, a sada zlatni svedok o kriminalu"

Vlasnik "Atlas korporacije" Duško Knežević kaže da ima arhivu koja sadrži sve najvažnije podatke o tome šta se dešavalo od početka devedesetih do danas.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

Knežević, koji je bio, kako navodi Politika, desna ruka predsednika Crne Gore i lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, rekao je da ni 20 odsto materijala koje poseduje nije ugledalo svetlost dana.

Upitan kada će javnosti pokazati najavljeni snimak Đukanovića o njegovoj navodnoj korumpiranosti, vlasnik "Atlas korporacije" odgovorio je "na vreme", te pojasnio da o tome odlučuje posebna kompanija koja se bavi međunarodnim istragama, kriznim menadžmentom i strategijom.

"Cilj je da kleptokratski sistem na čijem je vrhu 'prva familija' bude ogoljen do srži i da se svi pipci alave i opasne hobotnice prvo razotkriju i onda otkinu", istakao je za "Politiku" Knežević.

"Porobili su celu Crnu Goru, a onda je došao red na mene i 'Atlas grupu'", dodao je.

Knežević smatra da afera "Koverat' koja potresa Crnu Goru neće završiti "pod tepihom" kao prethodne neke, jer je, kako je naglasio, ovo višeslojna priča koja dokumentuje korupciju i kriminal u vrhu DPS-a.

"Bio sam zlatni donator DPS-a, sada sam zlatni svedok o kriminalu pojedinaca iz vrha DPS-a koji su počeli celu Crnu Goru da doživljavaju kao svoj posed", rekao je Knežević.

On kaže da je spreman da odgovara za svoje postupke onda kada se steknu uslovi i "hobotnica skloni sa vlasti", odnosno kada tužilaštvo i sudstvo ne budu u rukama "prve familije", koja, kako smatra Knežević, ne zna gde udara i izmišlja slučajeve od pre 10 godina da bi ga kompromitovali.

strana 1 od 141 idi na stranu