Novosti: Ordeni Narodnom muzeju, Jerotiću, Janketiću

Beograd -- Povodom Sretenja - Dana državnosti, jednim od najviših državnih ordena poshumno će biti odlikovan preminuli akademik Vladeta Jerotić.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

Sretenjskim ordenom prvog reda biće ovečan Narodni muzej u Beogradu, pišu "Večenje novosti".

Kako navode, među ličnostima koje će, povodom obeležavanja Dana državnosti, biti odlikovane su i proslavljeni glumac Mihailo Miša Janketić, hirurg ginekolog Milan Milenković sa Instituta "Karolinska" u Stokholmu, koji je prvi u Srbiji izvršio operaciju presađivanja materice, kao i estradni umetnik Predrag Živković Tozovac. Na spisku dobitnika, ističe list, nalazi se i Davor Štefanek, osvajač olimpijskog zlata u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije.

Njima će visoka priznanja na Sretenje uručiti predsednik Aleksandar Vučić na ceremoniji u zdanju Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu, dodaje list.

U Andrićevom vencu objašnjvaju da će država, povodom Sretenja, posthumno odati priznanje radu akademika Vladete Jerotića, "koji je tokom svoje plodne karijere ostavio dubok trag u srpskoj medicini, psihologiji, teologiji i književnosti".

strana 1 od 146 idi na stranu