Brnabićeva: To nije tema ni u jednoj normalnoj zemlji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se kampanja "Budućnost Srbije" finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima vlade i predsednika države.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

14:50

Brnabićeva: To nije tema ni u jednoj normalnoj zemlji
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske linije, ona je odgovorila da se pravi tema od nečega što nije tema.

"Pitate me kako se finansira to da legitimno izabran predsednik Srbije putuje po Srbiji i viđa se sa građanima i privrednicima", rekla je ona posle obilaska Nacionalne referentne laboratorije.

Prema njenim rečima, posao je predsednika, ako želi da odgovorno i ozbiljno radi, kao što to čini Vučić, da ide svuda po zemlji i razgovara s građanima.

Ona je rekla da je to suština i srž demokratije.

Brnabićeva je rekla da ne zna kakvo je posebno finansiranje potrebno za obilazak i razgovor s građanima i dodala da je pohvalno to što će obići više od sto lokalnih samouprava i razgovarati s građanima i privrednicima o njihovim problemima.

"U svakoj normalno zemlji predsednik Republike može i treba da razgovara sa građanima i ni u jednoj normalnoj zemlji ovo nije tema", rekla je premijerka i pitala da li bi se u Italiji, da predsednik obilazi zemlju, postavljalo pitanje ko finansira tu kampanju i razgovor s građanima.

"Finansira se u skladu sa onim što su ustavna ovlašćenja vlade i predsednika", rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da to nije kampanja koja ima u sebi vatrometa i skupa sredstva, navodeći da se u njoj koriste najosnovnija bina i ozvučenje.

Na insistiranje novinara da kaže koliko to košta, ona je kazala: "Pitate me za nešto što je posao predsednika Republike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: