Vučić: Što sam im ja problem? Šta sam uradio protiv njih?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da zemljama u regionu smeta to što je Srbija snažnija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.02.2019.

10:31

Vučić: Što sam im ja problem? Šta sam uradio protiv njih?
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

"Zašto se oni (mediji u regionu) raduju propasti Aleksandra Vučića, što sam im ja problem? Šta sam uradio protiv njih? Smeta im što je Srbija snažnija", rekao je Vučić za Pink.

Kaže da prati i regionalne i svetske medije i da je primetio da od kada su počeli protesti u Beogradu najsnažnija podrška stiže Zagreba, zagrebačkih medija, prištinskih, bosanskohecegovačkih.

"U Prištini su glavnu vest napravili od 19 njih u Gračanici, to je bila glavna vest u svim prištinskim medijima", kaže Vučić.

Komentarišući intervju Vuka Jeremića za TV BIH, Vučić kaže:

"Čuo sam jedan klip, toliko odvratno za zemlju. Važno je da smo od lažnog patriote čuli da je Srbija kriva za sve sukobe. Od kada sam ja tu, mi nismo imali nikakve sukobe. To je lična mržnja i žal zato što ne može da bude na mom mestu."

Kako kaže, kad neko tako izgubi na izborima, onda to nije jednostavno podneti, i onda morate da sipate mržnju.

"Sa lakoćom se sa njom nosim. Problem je što svoju zemlju optužuje za sve i što u stranim medijima govore sve najgore o zemlji", dodao je Vučić.

Na izjavu Jeremića u tom intervjuu da je Vučić gori od Miloševića, samo ne raspolaže istom vojnom snagom, inače bi "sad bilo još gore", on podseća da je u vojnom smislu vojska dvostruko veća nego u to vreme.

"Ali, ja samo želim da sačuvam mir i stabilnost", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: