Liberman: Talas antisemitizma se širi svetom

Bivši izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je da se talas antisemitizma širi svetom i da dobija na snazi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Vođa izraelske partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) ocenio je da zbog širenje antisemitizma Jevreji koji žele da njihova deca i unuci ostanu Jevreji imaju jednu opciju - da se "presele u Izrael što je moguće pre".

Liberman je to rekao u rekaciji na ocenu predstavnice Demokratske partije u amerilčkom Kongresu Ilhan Omar da proizraelski lobi Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), u SAD plaća političare da bi podržali Izrael.

On je rekao da Omar podržava međunarodni pokret za bojkot, prestanka finansiranja i sankcija protiv Izraela i da "piše antisemitske tvitove", ocenjujući da to nije izolovani slučaj već deo talasa antisemitskih incidenata u svetu, kao i povećanja stope asimilacije Jevreja.

"Neonacističke demonstracije sa hiljadam učesnika održavaju se u Budimpešti, u Mađarskoj i policija ne diže pirst", rekao je Liberman.

On je rekao da se ; Jevreji keleveću u londonskom metrou, frankfurtskom ekspres vozu u Nemačkoj i da je u srcu Pariza žutom bojom obeležen jevrejski restoran i preko toga ispisana reč "Jude".

"Jevreji širom sveta, a u Evropi posebno, moraju izvući zaključke iz tih antisemitskih incidenata", rekao je Liberman.

Svet

"Ovo je politički progon"

Partija Likud premijera Izraela Benjamina Netanijahua je osudila odluku vrhovnog tužioca da podigne optužnicu za korupciju protiv izraelskog lidera.

Svet četvrtak 28.02. 22:43 Komentara: 0
strana 1 od 366 idi na stranu