"U svakom slučaju – zid"

Američki predsednik Donald Tramp neće odustati od svog obećanja da izgradi zid na granici sa Meksikom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2019.

08:33

Foto: Tanjug/AP/Carolyn Kaster

"Gradimo zid u svakom slučaju", rekao je Tramp na skupu u Teksasu, u vreme kada je objavljeno da je postignut principijelni dogovor o finansiranju vlade i izbegavanju novog zatvaranja vlade, prenosi BBC.

Tramp, međutim, nije rekao da li će podržati sporazum.

On tvrdi da je barijera, koja razdvaja El Paso i Meksiko, učinila grad bezbednijim, što međutim ne podržavaju federalne statistike, navodi AP.

Prethodno je objavljeno da je nekoliko pregovarača iz demokratske i republikanske partije u američkom Kongresu postiglo principijelni dogovor o finansiranju vlade i izbegavanju novog zatvaranja vlade krajem ove nedelje, javlja Glas Amerike.

Međutim, kako se navodi, niko od pregovarača nije želeo da iznosi detalje o sporazumu, niti da kaže da li će predsednik Tramp dobiti sav novac koji traži za izgradnju zaida duž južne američke granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: