Kruševac: Većina korisnika Toplane bez grejanja

Oko pet hiljada korisnika kruševačke Gradske toplane, koji se snabdevaju sa centralnog toplotnog izvora, od jutros je bez grejanja jer su procurela oba kotla.

Izvor: Beta

Utorak, 12.02.2019.

12:54

Kruševac: Većina korisnika Toplane bez grejanja

Jedan kotao je, prema navodima iz Toplane, varen noćas i on bi posle 13 časova trebalo da počne da radi, dok je drugi procureo jutros, popravlja se i očekuje se da u funkciju bude stavljen nakon 18 časova.

Kruševljani su ove sezone često bez grejanja jer dolazi do curenja jednog ili oba kotla u centralnom toplotnom izvoru, a kotlovi su, samo u januaru popravljani deset puta.

Zbog čestih problema sa grejanjem januarski računi su korisnicima umanjeni za dvadeset odsto, a direktor Gradske toplane Dragan Azdejković je pre dvadesetak dana podneo ostavku, koju treba da prihvati osnivač, odnosno Skupština grada.

Gradska toplana u Kruševcu greje oko 8.500 korisnika, sa centralnog toplotnog izvora se snabdeva oko 5.000 korisnika među kojima je i većina gradskih škola, deo vrtića, bolnica, skoro sve gradske zdravstvene stanice i brojne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: