"U naredne dve-tri nedelje će SNS doneti odluku"

SNS će doneti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji u naredne dve-tri nedelje na sednicama Glavnog odbora i Predsedništva stranke.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2019.

21:06

To kaže potpredsednik SNS Miloš Vučević i napominje da će se SNS po tom pitanju rukovoditi državnim, a ne stranačkim interesima.

''U naredne dve-tri nedelje biće održane sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS, koje će predsednik stranke zakazati u skladu sa našim Statutom. Na sednicama će se, između ostalog, razgovarati i o mogućim prevremenim izborima'', rekao je Vučević za Tanjug.

Kako je naveo, ključno pitanje na tim sednicama biće situacija oko Kosova i Metohije, uzimajući u obzir državne, a ne stranačke interese.

''Kada budemo odlučivali o izborima i sagledavali sve okolnosti, na prvom mestu biće državni interes, posebno imajući u vidu razvoj situacije oko KiM'', istakao je Vučević.

Podsetio je da je prošle godine i sam više puta javno govorio da SNS treba da razmišlja o tome da se ranije izađe na birališta, a uveren je i da ''velika većina u stranci razmišlja u tom pravcu''.

''Naravno, moramo da prihvatimo i argumente predsednika Vučića, koji je obazriv kada je reč o izborima, jer državni interesi jesu i moraju biti iznad stranačkih. A posebno moramo biti obazrivi i strpljivi oko KiM'', smatra Vučević.

Upitan o argumentima za održavanje vanrednih izbora, Vučević kaže da treba uzeti u obzir opštu situaciju u zemlji, zahteve opozicije, pritiske iz regiona, kao i ozbiljne pritiske oko KiM.

''Pre svega, treba da vidimo da li vlada i SNS imaju politički legitimitet'', kaže Vučević, koji ukazuje i na razloge zbog kojih u ovom trenutku ne bi bilo dobro da se održe prevremeni izbori:

''Pitanje je da li bi izborna kampanja i izborni proces otežali našu situaciju oko KiM i međunarodne odnose, kao i unutrašnje investicione procese koji su pred nama'', dodaje Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: