Oglasio se portparol Ambasade SAD u Prištini

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini potvrdila je otkazivanje posete Kosovu komandanta Nacionalne garde Ajove, generala Timotija Ora.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.02.2019.

13:48

Oglasio se portparol Ambasade SAD u Prištini
Getty Images

Kako je navedeno, to je učinjeno zbog taksi koje su uvedene za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Portparol američke ambasade u Prištini Ričard Mei rekao je portalu Koha.net da otkazivanje posete ima veze sa taksama koje je uvela Vlada Kosova.

"Možemo potvrditi da je poseta generala Ora otkazana zbog taksi na proizvode iz Srbije i Bosne. Nemamo drugih komentara o predstojećim posetama ili planiranim treninzima”, rekao je Mei.

Portal Koha.net, je juče javio da je komandant Bezbednosnih snaga Kosova, general Rahman Rama, pismeno obavestio predsednika i premijera Kosova da je poseta komandanta Nacionalne garde Ohaja otkazana, kako se izrazio, kao "izraz nezadovoljstva odlukom Vlade Kosova “.

Zbog odbijanja Kosova da ukine taksu Vlada SAD nije dala vizu premijeru Kosova Ramušu Haradinaju da učestvuje na Molitvenom doručku koji organizuje Kongres SAD.

Ambasada SAD i drugi visoki zvaničnici su od Vlade Kosova zatražili suspenziju taksi na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine kako bi se dala prilika nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i postizanju konačnog pravno obavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: