Protest u Uroševcu zbog silovanja maloletnice

Priština -- U Uroševcu su održani protesti zbog slučaja silovanja maloletnice u Glogovcu, koji potresa javnost već nekoliko dana.

Izvor: Tanjug, prva
Podeli
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Učesnici su postavili transparente ispred Direkcije za obrazovanje u tom gradu.

Učesnici protesta su se okupili ispred Opštinskog suda, a zatim prošetali do policijske stanice, prenosi prištinska Koha.

Prema pisanju prištinskih medija, u Glogovcu je šesnaestogodišnju devojčicu seksualno zlostavljao profesor, kada je otišla u policiju da prijavi slučaj, napastvovao ju je i istražni policajac, a zatim i ginekolog kome se obratila.

Reč je o slučaju od pre dve godine kada je šesnaestogodišnju devojku albanske nacionalnosti silovao profesor, da bi ona potom stupila u vezu sa policajcem koji je vodio čitav slučaj.

Devojka je dve godine kasnije zatrudnela, a pomenuti policajac je odveo u kliniku gde je izveden prekid trudnoće.

Kosovko tužilaštvo tereti sada svu trojicu. Doktora za nezakoniti abortus, policajca za zavođenje maloletnice, a profesora za silovanje od pre dve godine.

Sva trojica su uhapšena i određen im je jednomesečni pritvor, a oni su na saslušanju negirali krivicu. Javnost je na Kosovu podeljena. S

tanovnici Glogovca su užasnuti, a lekarska komora brani doktora i tvrdi da je devojka imala 18 godina u trenutku abortusa.

Zbog ovog slučaja pre nekoliko dana su građani protestovali i u Prištini.

strana 1 od 94 idi na stranu