Drugi dan kampanje: Vučić u Vladičinom Hanu FOTO/VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obilaskom Vladičinog Hana.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 08.02.2019.

08:33

Drugi dan kampanje: Vučić u Vladičinom Hanu FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vučić je u tom gradu obišao renovirani deo Predškolske ustanove "Pčelica", a ispred vrtića sačekali su ga okupljeni građani.

Predsednik je dočekan na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Inače, rekonstrukcija dela vrtića realizovana je u okviru projekta proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje na teritoriji opštine Vladičin Han.

Vrednost projekta je 16,29 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila oko 13 miliona dinara.

Projekat se finansira preko kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović. Vrtić trenutno prima 123 dece, a kada bude proširen kapacitet će biti 150 mesta.
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je i dalje na snazi odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, jer država ne sme opet sebi da dozvoli neograničeno zapošljavanje i uvećavanje javnog sektora.

Vučić je tokom posete vrtića "Pčelica" u Vladičinom Hanu, u razgovoru sa upravom ustanove, rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka odluka vlade o zabrani zapošljavanja.

On je podsetio da vladina komisija odobrava nova zapošljavanja u svakom slučaju posebno.

"Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole", rekao je Vučić.

On je poručio da to državna kasa to ne može da izdrži i da ne možemo da se ponašamo "poput pijanih milijardera", kao što je pre bio slučaj. "Ne možemo da dozvoli da opet javni sektor bude neuporedivo veći i da bude ponovo izdržavan od strane privatnog sektora i zato tu odluku i dalje imamo", podvukao je Vučić.

Predsednik je dodao da je za njega finansijska disciplina od presudnog značaja.

"Smeju mi se kada govorim o suficitu u budžetu i smanjenju javnog duga, ali ako to nemamo, lako ćemo da uđemo u spiralu propasti, kao što je to bilo do 2012. godine", rekao je Vučić.
Vučić je potom obišao u Vladičinom Hanu i porodičnu fabriku "DN Company", koja se bavi proizvodnjom furnira i nameštaja.

Vučić je sa saradnicima obišao pogone fabrike i porazgovarao sa radnicima. "DN Company" je privatna kompanija, koja proizvodi furnir i nameštaj za kancelarije, vrtiće i škole.

Veći deo, čak 85 odsto proizvodnje namenjeno je izvozu i u to Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Veliku Britaniju, Poljsku, Kanadu i Japan.

Firma ima 130 zaposlenih i posluje bez subvencija države.
On je obišao i fabriku nameštaja za ugostiteljske objekte "GN Komerc Inženjering" u Vladičinom Hanu, a ispred preduzeća sačekali su ga okupljeni građani.

Meštani ove opštine zahvalili su predsedniku Srbije na svemu što je učinio za Vladičin Han, a nekolicina njih obratila je se predsedniku sa molbom da im reši problem nezaposlenosti.

Snežana Vuković, koja ima 60 godina, požalila se Vučiću da nema posao već 20 godina i da njena porodica živi od 20.000 dinara, a da za komunalne usluge državi duguje oko 1.000 evra.

Rekla je da je njen sin nezaposlen i pitala predsednika kako da reši taj problem. Vučić je rekao da razume njen problem, jer je i njegova majka u 56. godini ostala bez posla, a da poslodavci danas traže mlađu radnu snagu.

"Planiramo da otvorimo nove fabrike u Vladičinom Hanu i misilm da će tako i vaš problem biti rešen. Biće posla za građane Vladičinig Hana. Nadam se da ćemo te probleme rešavati ubrzano, jer kad postoji i druga plata u porodici, pa makar ona bila i niska, mnogo je lakše", rekao je Vučić.

On je poručio meštanima da će ponovo posetiti Vladičin Han za tri, četiri meseca. Predsednik je u razgovoru sa predsednikom opštine Vladičin Han Goran Mladenović pitao koliko je nezaposlenih u tom mestu, a on ga je obavestio da je trenutno njih 2.150 bez posla, a da ih je ranije bilo 3.600.

Građani su se predsedniku uglavnom obraćali sa molbom da pokuša da zaposli članove njihovih porodica. Vučić je obišao pogone fabrike koja posluje od 2004.godine i godišnje proizvede oko 35.000 stolova i stolica za restorane, hotele i druge ugostiteljske objekte.

Trpezarijski nameštaj tog preduzeća, koje ima 50 zaposlenih, izvozi se u Grčku, Bugarsku i zemlje bivše Jugoslavije. Vučić je fabriku obišao sa direktorom tog preduzeća Goranom Aleksićem, direktorom Puiteva Srbije Zoranom Drobnjakom, generalnim sekretarom Predsedništva Nikolom Selakovićem i direktorom Kancelarije za javna ulaganja Markom Blagojevićem.
Predsednik će, potom, u Vranju položiti kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti i obići Vinariju Aleksić.

Odatle će otići u Trgovište, gde će posetiti fabriku dečijih krevetaca „Simpo“ Radovnica i rekonstruisanu zgradu Srednje stručne škole „Milutin Bojić“, a zatim i u Levosoje, u obilazak Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“.

Predsednik Republike će zatim razgovarati u Bujanovcu sa građanima u centru tog mesta, a posetu Pčinjskom okrugu završiće obilaskom fabrike Jumko u Vranju.

Na zvaničnom Instagram profile predsednika objavljena je fotografija iz Motela Predejane.

“Šolja čaja za početak novog dana. Predsednik Vučić zahvalio se zaposlenima u motelu Predejane na gostoprimstvu”, navodi se uz fotografiju.
Predsednik je juče počeo kampanju „Budućnost Srbije“ obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, a zatim se zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obratio građanima Pčinjskog okruga u centru Vranja.

U obraćanju građanima, poručio je da su simboli njegove politike autoputevi, investicije i zapošljavanje građana, te da je uveren će narod razumeti ko se ponaša odgovorno.

Poručio je da Vranju nedostaje još jedan veliki investitor, velika fabrika koja bi obezbedila posao tako da stanovnici znaju da i njihova deca imaju budućnost, a ne samo nadu, i da znaju da tu mogu da ostanu.

Obilazeći deonicu Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, rekao je da je ponosan što Srbija pokazuje da može da gradi najmodernije autoputeve i najmodernije i najzahtevnije objekte i da su radovi na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri na ponos celoj Srbiji.

Posebno je istakao tunel Manajle, dug skoro dva kilometra, koji, kaže, izgleda predivno i impresivno je urađen, baš kao i most Vrla, na ulazu u Vladičin Han, kakvih nema mnogo u celoj Evropi. Vučić je ranije najavio da će u okviru kampanje obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: