Nema pritvora za Babićevog vozača

Vozač “Koridora” D. S. koji je izazvao nesreću u kojoj je poginula jedna žena, a petoro povređeno, braniće se sa slobode, potvrđeno u Osnovnom sudu Niš.

Izvor: B92

Subota, 02.02.2019.

16:54

Nema pritvora za Babićevog vozača
Foto: B92, Ljiljana Pavloviæ

On je ranije saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Tužilaštvo predložilo pritvor do 30 dana, kako D. S. ne bi uticao na svedoke.

Između ostalog, kako saznajemo, Osnovni sud u Nišu svoju odluku je obrazložio da je D. S. uhapšen dan posle nesreće i da je već bio u kontaktu sa svedocima.

"D. S. je imao čitav jedan dan da razgovara i sa Babićem i sa drugima. Zato je sudija odlučila da odbaci predlog o pritvoru. Pored toga, postoji još dokaza koji ukazuju na uzroke saobraćajne nesreće, pa pritvor nije potreban", navode u niškom Osnovnom sudu.

Narednih dana biće saslušani i svedoci Zoran Babić i Aleksandar Luković.

Da podsetimo, objavljen je snimak jedne od kamera sa naplatne rampe Doljevac u trenutku nesreće koju je izazvao vozač direktora Koridora Zorana Babića, na kome se vidi kako dva automobila stoje i čekaju na rampi da plate drumarinu.

Nastradala Stanika Gligorijević i njena sestra koja je teško povređena bile su u Opelu iza sivog Pasata koji je u prvom planu na snimku... A zatim se ogromnom brzinom u njih zakucava Babićeva Škoda Superb koja bukvalno melje auto pred sobom, a drugi gura sa rampe.

Direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić podneo je ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, moralnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: