"Očekujemo snažnije akcije kada je reč o antisemitizmu"

Izrael ceni podršku novih saveznika u istočnoj Evropi ali da očekuje "jače akcije" kada je reč o njihovom stavu prema antisemitizmu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.01.2019.

23:47

Foto: Thinkstock

To je izjavio izraelski ambasador pri UN Deni Danon.

Danon je rekao da su bivše komunističke države odigrale ključnu ulogu u blokiranju antiizraelskih mera u Evropskoj uniji i drugim međunarodnim forumima, ali po njegovoj oceni treba da poprave pristup prema Jevrejima.

On je rekao da Izraelci, kada razgovaraju s predstavnicima tih zemalja, kažu da su zahvalni na njihovoj uključenosti i da žele da nastave saradnju ali istovremeno kada je reč o domaćim pitanjima poručuju im da treba da preduzmu snažnije akcije.

"Mi zaista očekujemo snažnije akcije kada je reč o antisemitizmu", rekao je Danon.

Danon se nalazi u Izraelu na čelu delegacije ambasadora UN, gde je došao posle boravka u Poljskoj. Zajedno sa Litvanijom, Ukrajinom, Mađarskom i drugim Poljska je među zemljama zahvaćenim talasom revizionizma posle Drugog svetskog rata u kome se nastoji da se smanji njihova krivica za holokaust dok se kao heroji prikazuju antisovjetski nacionalisti koji su uključeni u masovna ubijanja Jevreja.

Delegacija od 40 ambasadora UN predvođena Danonom nalazi se u petodnevnoj poseti Izraelu. Ambasadori treba da se sastanu s izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom i premijerom Benjaminom Netanjahuom u nedelju pre posete severnoj izraelskoj granici s Libanom i obilasku tunela Hezbolaha koje je nedavno otkrila izraelska vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: