Temperatura skače, naglo topljenje snega

Od sutra do nedelje, usled značajnog porasta temperature i jakog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara, saopštio je RHMZ.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

13:44

Temperatura skače, naglo topljenje snega
Ilustracija: Thinkstock

Sutra ujutru u nižim predelima magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno oblačno i toplije, samo ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren juzni i jugoistocni, posle podne na planinama i u kosavskom podrucju u pojacanju, pa ce na jugu Banata i u planinskim predelima noću imati i olujne udare.

Jutarnja temperatura od -3 do 0 C, najvisa dnevna od 5 na istoku do 11 C na zapadu zemlje.

U Beogradu ujutru magla ili niska oblacnost. Tokom dana umereno oblačno, toplije i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren juzni i jugoistocni, posle podne u pojacanju. Jutarnja temperatura oko -1 C, najviša dnevna oko 10 C.

Izgledi vremena u narwednih sedama dana - do 8. februara:

Umereno i potpuno oblacno, za vikend osetno toplije i vetrovito uz intenzivno topljenje sneznog pokrivaca u predelima do 1.500 m.

U subotu uglavnom suvo, u nedelju na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom sledece sedmice mestimicno i u ostalim krajevima sa kisom, na visim planinama sa snegom uz manji, postepeni pad temperature.

Za vikend ce duvati umeren i jak juzni i jugoistocni vetar, na planinama i u kosavskom podrucju sa olujnim udarima, koji ce od nedelje posle podne i uvece biti u slabljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: