Burno na RTS: Rašković-Ivić, Martinović, plafon i prilog

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je predsednik Opštine Grocka i funkcioner SNS Dragoljub Simonović žrtvovan.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.01.2019.

22:40

Burno na RTS: Rašković-Ivić, Martinović, plafon i prilog
Foto: Thinkstock

Simonović je uhapšen zbog sumnje da je podstrekavao napad na novinara portala Žig info Milana Jovanovića,

"Simonović je žrtvovan, a SNS i Srbija su puni Simonovića koje je izrodio SNS", ocenila je Rašković Ivić.

Ona je u emisiji "Da, možda, ne" na Radio-televiziji Srbije rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu "dobio batine zbog medija i nevladavine prava", te da je zbog toga Simonović uhapšen.

Rašković Ivić je dodala da je izjava ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića o članovima akademske zajednice koji su podržali građanske proteste skandalozna.

Povodom izjave poglavara Srpske pravoslavne crkve Irineja da ne vidi korist od podsticanja naroda na proteste ni u Srbiji ni u Banjaluci, Rašković Ivić je rekla da joj je teško što je to čula iz usta patrijarha.

"Srećom mi nismo katolička crkva i nemamo kanon o nepogrešivosti pape", kazala je ona.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ocenio je da je prilog RTS u toj emisiji o političkoj situaciji u Srbiji tendenciozan, jer kako je rekao, u njemu se govori o Simonoviću kao da je kriv i dodao da će o tome odlučiti sud.

"Tendenciozan je i onaj deo koji se odnosi na izjavu Šarčevića. Zanimljivo je da nemate stav patrijarha Irineja koji je napravio paralelu između protesta u Beogradu i Banjaluci koji je rekao da i protesti imaju za cilj s jedne strane destabilizaciju Republike Srpske, a sa druge destabilizaciju Srbije", rekao je Martinović.

Martinović je u raspravi na izjavu Rašković Ivić da joj je plafon pao na glavu tokom bombardovanja 1999. godine dok je radila u bolnici odgovorio "vidi se".

Povodom oslobađanja Dragoslava Kosmajca, kojeg je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "najvećim narko dilerom kome niko ne sme ime da izgovori", Martinović je kazao da je Vučić to rekao na bazi dokaza koje je imao, ali da "dokaze ceni sud".

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović izjavio je da je napad i paljenje kuće na novinara Milana Jovanovića bilo izazivanje opšte opasnosti, a ne pokušaj ubistva.

"Zar ne mislite da je opšta opasnost ako se izazove situacija gde se ugroze i objekti u blizini? Stvara se uznemiravanje javnosti, a dovodite ljude u bojazan za svoj lični život i njihove porodice", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: