Vučić: Izjava Šarčevića učinila mi se pogrešnom

Upitan da prokomentariše izjavu ministra prosvete o potpisima profesora o podršci protestima, Vučić kaže da mu se ta izjava učinila pogrešnom.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

14:06

Vučić: Izjava Šarčevića učinila mi se pogrešnom
Tanjug, Dimitrije Goll

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je pre dva dana, povodom podrške akademske zajednice protestima, da mu ta podrška ne smeta, ali da na tom spisku nema ozbiljnih imena.

"Od tih 610 je pola penzionera i pola nekih mladih istraživača, počeli tek juče da rade. Nemate tu ozbiljnih imena", rekao je Šarčević za N1 navodeći da je 610 potpisa malo.

Vučić je, nakon razgovora s predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, izjavio da veruje da Šarčević nije imao nameru nikoga da uvredi. Ali, dodao je, ta izjava učinila mi se pogrešno.

"Meni je i te kako stalo do mišljenja svakog čoveka, nastavnika i svakog drugog. Verujem da ćemo umeti zajednički oko najvažnijih stvari da razumemo koliko je važno da svoje probleme rešavamo, a ne da ih ostavljamo za budućnost", kazao je Vučić.

"Kada pogledate rezultate, a nisam toliko glup da ne čitam brojeve, obnovljene muzeje, vrtiće, kolika je sada plata, a kolika je bila, kolike su penzije...sve to govori da smo u boljoj poziciji u svakoj sferi društva. Pa onda vidite da ima jedan deo ljudi koji vam zameraju dobre rezultate, preispitujete i sebe, a osećam i brojne spoljne pritiske kojim sam izložen", rekao je on.

"Da budem iskren, znate do koga ti pritisci dođu, svi se lagano sklone, a kada je nešto lepo što treba da se kaže odmah red. Kad je nešto muka i teško i kada treba da se primaju udarci kažu nismo mi ti, zovite Vučića. Nije mi to jednostavno i lako, ali sam odlučan da nastavim jer je Srbija na dobrom i boljem putu", istakao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: