Snežna mećava pa temperaturni šok

Sneg pada od jutros u Beogradu. Iako je temperatura u neznatnom plusu, visina snežnog pokrivača mogla bi znatno da poraste jer ni prethodni nije očišćen.

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2019.

07:51

Snežna mećava pa temperaturni šok
Tanjug/Zoran Žestiæ/arhiva

Istovremeno, crveni meteo-alarm izdat je za područje centralne Srbije.

Iz RHMZ-a je za danas najavljeno upozorenje na moguć slab sneg ili kišu koja će lediti pri tlu, pogotovo na području Beograda i Banata. Međutim, jutros u 06.30 počela je snežna mećava u Beogradu, koja je trajala oko pola sata. Već oko 07.30 je ponovo počeo da pada sneg, i to vrlo snažno.

Za sada, kako javljaju reporteri TV Prve, nema većih zastoja u saobraćaju. Saobraćajnice prvog prioriteta su raščišćene nakon prethodnih padavina, ali one manje prometne nisu i novi sneg mogao bi da stvori dodatne probleme.

Kako su prognozirali iz RHMZ-a, krajem dana i u toku noći u većini mesta očekuje se prestanak padavina.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu će iznad većeg dela biti bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije mestimično kiša i sneg.

U četvrtak i petak ujutro slab mraz, tokom dana umereno oblačno i uglavnom suvo. Za vikend se očekuje osetno toplije, uz jačanje južnog i jugoistočnog vetra i mestimično sa kišom, pa će se nastaviti topljenje snežnog pokrivača. Za subotu se predviđa čak oko 11 stepeni.

Početkom naredne nedelje temperatura će biti opet u postepenom padu, a u košavskom području vetar u slabljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: