Kandidat za novog direktora osumnjičeni stari drektor

Kragujevac -- Kolektiv Prve tehničke škole iz Kragujevca za novog direktora podržao Nenada Andrića, bivšeg direktora te škole koji je prošle godine bio uhapšen.

Izvor: Beta
Podeli

Andrić je bio uhapšen zbog sumnje da je primao mito i trgovao uticajem, a konačnu odluku o izboru doneće ministar prosvete

Nastavničko veće i Školski odbor Prve tehničke škole u Kragujevcu podržali su većinom glasova kandidaturu Nenada Andrića, koji je bio jedan od četiri kandidata za direktora.

Na konkursu za direktora nije bilo traženo da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak.

U Školskoj upravi u Kragujevcu je rečeno agenciji Beta da je u četvrtak 24. januara ta uprava poslala ministru prosvete rezultate glasanja kao i dokumentaciju sva četiri kandidata za direktora škole.

Potvrđeno im je da je zakonski rok za odluku ministra 30 dana od dana prijema dokumentacije iz Kragujevca.

Pojedini mediji su prošle sedmice preneli nezvaničnu informaciju da je protiv Andrića podignuta optužnica i u toku suđenje u Višem sudu u Kraljevu, jer je uhapšen po krivičnoj prijavi Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Prva tehnička škola u Kragujevcu je za vreme direktora Nenada Andrića 2016. godine nagrađena Sretenjskim ordenom - odlikovanjem koje joj je dodelio tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić povodom Dana državnosti 15. februara.

Posle hapšenja u oktobru prošle godine Andrića je podržao kolektiv škole koju pohađa 1.400 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu