"Patrijarh treba da stoluje u Peći, a ne u krugu dvojke"

Predsednik Inicijativnog odbora Za zdravu Srbiju Milan Stamatović ocenio je da srpski patrijarh Irinej ne treba da "stoluje" u "krugu dvojke" u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2019.

13:46

On je istakao da sedište patrijarha treba da bude tamo gde je srpskom narodu najteže - u Pećkoj partijaršiji.

Stamatović je povodom ocene Irineja o građanskim protestima naveo da se već dva puta srpski patrijarh stranački svrstao hvaleći lidera naprednjaka i predsednika Srbije Aleksadra Vučića, dok Vučić kroz "toplog zeca" provlači sve one predstavnike SPC koji kažu da su Kosovo i Metohija (KiM) neotuđivi deo Srbije.

Stamatović je, još jednom, preporučio najvišim organima SPC da, u slučaju promene formata dijaloga o KiM, osim o Rusiji i Kini, porazmisle i o uključivanju Svete stolice u te razgovore, pošto Vatikan ne priznaje Kosovo, a kao jedan od najmoćnijih centara hrišćanstva, zainteresovan je i za status hrišćanskog stanovništva, hrišćanskih verskih i kulturnih spomenika naše Crkve i imovine svih verskih zajednica na području južne srpske pokrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: