"Opozicija da napusti institucije sistema"

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je suština protesta širom Srbije borba za smenjivost vlasti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.01.2019.

11:01

screenshot

On je precizirao da je to borba za fer i poštene izborne uslove pod kojima bi bili raspisani vanredni izbori na svim nivoima.

"Sistem je vremenom postao toliko korumpiran i izopačen da garantuje samo održavanje postojećeg stanja, a onemogućava bilo kakvu pozitivnu promenu", rekao je Jovanović zrenjaninskoj televiziji KTV, a prenosi pres služba Narodne stranke.

"Zato se za promene ne možemo izboriti unutar sistema, nego samo van njega. Zbog toga bi svi poslanici i odbornici prave opozicije trebalo da napuste institucije sistema i da se solidarišu sa narodom na ulici, kao što smo mi uradili u Skupštini Beograda", naveo je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u beogradskom parlamentu.

Jovanović je rekao da "ne može da razume ljude koji podržavaju ovakav režim u Srbiji", u kojem ministri ne mogu da dokažu poreklo novca, imaju više desetina bankovnih računa u inostranstvu ili su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama.

"Takvi ministri, ali i poslanici koji ih podržavaju, simbol su svega lošeg u Srbiji", rekao je Jovanović, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: