Potrebna pomoć za sedmočlanu porodicu iz Novog Sada

Sedmočlana porodica Anđelković iz Novog Sada izgubila je sve u požaru koji je u petak uveče izbio u Ulici Sime Matavulja, u naselju Depresija.

Izvor: 021.rs

Nedelja, 27.01.2019.

12:29

Potrebna pomoć za sedmočlanu porodicu iz Novog Sada

Majka Olgica, njen suprug i petoro dece na svu sreću izvukli su žive glave. Izgorelo je sve - svi dokumenti, zimska garderoba za mališane, ali i lekovi koji su Olgici jako bitni. Naime, ona je dijabetičar koja ima još veći zdravstveni problem, a to je tumor na grliću materice, prenosi portal 021.rs.

Anđelkovići su uspeli da se sklone na kratak period, a humani građani su se u međuvremenu već angažovali zahvaljujući, između ostalog, majci devojčice koja sa Olgičinom ćerkom ide u školu. Kako za 021 priča Olgica, trenutno je najbitnije da se porodica skući u prostor u koji svi mogu da stanu.

"Trenutno smo svi u jednoj prostoriji - moji sinovi od godinu i dve, ćerke od pet, osam i 11 godina. Brinem o njima, jedva brinem o sebi, bolesna sam i za početak nam je potrebno negde da živimo, da se skućimo, da deca mogu da odu u školu i vrate se na sigurno. Nemaju ništa od stvari za školu, a ja ne želim da izostaju sa nastave. Već nam stižu stvari, ali nemamo ni gde da sve prikupljamo, jer smo u jednoj sobi trenutno", priča Olgica.

Izgubila je sve lične dokumente u požaru, ali će već u ponedeljak pomoću prijatelja otvoriti žiro račun u banci, na koji će svi ljudi koji su u mogućnosti moći direktno da uplate novac i da pomognu porodici da se skući.

Olgica je u bliskoj prošlosti bila žrtva nasilja u porodici, a sa sadašnjim suprugom ima cilj da odgoji decu i pruži im život koji ona nije imala sreće da živi. Ako mislite da možete na bilo koji način da joj pomognete, možete je pozvati na broj telefona 061/29-73-817.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: