OEBS i Reporteri bez granica o hapšenju Simonovića

Arlem Desir, predstavnik OSCE za slobodu medija pozdravio je hapšenje predsednika opštine Grocka povodom slučaja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2019.

22:35

OEBS i Reporteri bez granica o hapšenju Simonovića
Foto: Gettyimages

On je na Tviteru naveo da pohvaljuje čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Pohvaljujem čvrst stav predsednika Vučića u tome da će novinari da budu zaštićeni i da će nasilje nad njima da bude kažnjeno“, naveo je on na Tviteru.

Na Tviteru je reagovao i generalni sekretar Reportera bez granica Kristof Deloar.

“Reporteri bez granica pozdravljaju hapšenje predsednika opštine Grocka, člana SNS, koji je osumnjičen da je nalogodavac napada na istraživačkog novinara Milana Jovanovića 12. decembra. Ove nedelje je Aleksandar Vučić nam je dao garancije oko istrage“, naveo je Deloar. Šef kabineta šefice diplomatije EU Federike Mogerini Stefano Grasi naveo je da današnje hapšenje pokazuje da se sloboda medija uzima za ozbiljno.

“Političko nasilje u demokratijama ne može da se toleriše”, naveo je on.

I šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici naveo je da je hapšenje pozitivan korak.

“Motrićemo tok pravde. Zaštita i poštovanje novinara je suštinska. Svakog dana”, napisao je Fabrici.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je i zadržan u policiji zbog slučaja paljenja kuće novinara, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

“Policija je uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS Dragoljuba Simonovića u vezi sa slučajem novinara Milana Jovanovića“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: