Kolaps u BG, sve stoji FOTO/VIDEO

Sneg koji pada ceo dan i saobraćajni špic na kraju radnog dana ponovo su napravili haos na beogradskim ulicama. Zakrčenje je na svim važnijim saobraćajnicama.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2019.

17:01

Kolaps u BG, sve stoji FOTO/VIDEO
Foto: B92.net

Putnici izlaze iz zavejanih autobusa gradskog prevoza i idu peške.

Beogradu su zbog jakih snežnih padavina zavejane mnoge ulice, saobraćaj se odvija otežano.

Potez oko Sajma je blokiran, dok je veliki broj linija GSP skraćen.

Saobraćaj u Radničkoj ulici i Bulevaru vojvode Mišića potpuno stoji i to na potezu od Mosta na Adi do Sajma, jer je proklizao jedan autobus, preprečio se i time onemogućio kretanje ostalim vozilima, rekli su u GSP "Beograd".

Skoro dvadesetak linija gradskog i prigradskog prevoza već je skraćeno.

Izmenjenim trasama saobraćaju linije 33, 35, 38, 39, 44, 57, 303, 304, 307, 308, 309, 404 i 551, dodaju u GSP, preneo je "Blic".
Screenshot
Kako javljaju korisnici društvenih mreža, opšti kolaps u saobraćaju je i na Vidikovcu. U Ulici pilota Mihajla Petrovića autobusi se ne spuštaju, već stoje kod Mekdonaldsa.

Izuzetno velike gužve su u Takovskoj, na Brankovom i Pančevačkom mostu, auto-putu, Gazeli, obilaznici oko Beograda, ali ništa manje problematične nisu mnoge manje ulice, kojima takođe ide gradski prevoz, a gde se sneg zadržava na kolovozu i uskoro bi mogle da postanu potpuno neprohodne.

Sneg koji pada već nekoliko sati doprineo je stvaranju gužvi i kilometarskih kolona, budući da veliki broj vozila stoji u kolonama koje se protežu od Bloka 29 do Mostarske petlje, kao i od Autokomande do Dušanovca.

Ništa bolja situacija nije ni u Takovskoj ulici, gde automobili stoje u kolonama, a tviteraši preporučuju njeno izbegavanje u širokom luku.

Slika sa Ibarske magistrale je još dramatičnija. Kolovoz je potpuno pokriven snegom, a kod Lipovice jedan automobil izleteo je sa kolovoza u obližnji jarak.
Foto: B92
Slična situacija je i na Miljakovcu.
Foto: B92.net
Saobraćaj stoji i u Južnom bulevaru, a kolone su se formirale i u Ustaničkoj.

Javni prevoz u Beogradu je otežan zbog snega, a neke autobuske linije koje saobraćaju ka periferiji su skraćene, dok u tramvajskom i trolejbuskom prevozu nema većih problema, rečeno je agenciji Beta u Odeljenju za upravljanje Sekretarijata za javni prevoz Beograda i u Dispečerskom centru Gradskog saobraćajnog preduzeća.
Foto:B92
Kako je javio reporter agencije Beta, dva zglobna autobusa na linijama 511 i 56 iz pravca Sajma nisu mogla da se popnu na blago uzvišenje na petlji Mosta na Adi, posle čega su svi putnici izašli iz autobusa i peške krenuli ka Adi Ciganliji.

Saobraćaj je krajnje otežan na tom potezu i u smeru ka Sajmu i formirana je duga kolona vozila, a slična je situacija i na Mostu na Adi iz pravca Novog Beograda.
Foto: B92
Načelnica Odeljenja za upravljanje Sekretarijata za javni prevoz Beograda Anica Petrović rekla je agenciji Beta da su na sajtu www.bgprevoz.rs dostupne sve informacije o gradskom prevozu i linijama koje su skraćene zbog snega, i istakla da se podaci na sajtu ažuriraju na svakih sat vremena.

Anica Petrović je navela da je od linija koje saobraćaju u centru grada jedini veći problem na liniji 44, jer autobusi ne mogu da se spuste od Topčidera ka Senjaku.

U dispečerskom centru GSP-a agenciji Beta je rečeno da u kretanju tramvaja i trolejbusi nema većih problema, osim na nekim skretnicama, ali GSP ima dovoljno ekipa koje brzo reaguju i uklane smetnje.
Sve ulice prvog prioriteta biće očišćene do ponoći, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i naglasio da je na terenu sva mehanizacija koju grad poseduje. "Na terenu je oko 112 vozila 'Beograd puta', 90 velikih kamiona i 32 mala, oko 370 manjih mašina, od čega je 112 na pomoći 'Beograd putu' od strane drugih preduzeća, oko 1.800 radnika komunalnih preduzeća čisti ulice", rekao je Vesić, ističući da 270 radnika "Beograd puta" radi već 24 sata.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je da se zbog snežnih padavina sve gradske komunalne službe nalaze u četvrtom stepenu pripravnosti, kojim je obuhvaćeno više od 370 vozila i 1.800 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: