Napeto u Atini: Kod Akropolja i policija i demonstranti

Oko 1.500 policajaca raspoređeno u Atini uoči početka popodnevnih protesta protiv ratifikacije Prespanskog sporazuma sa Makedonijom u grčkom parlamentu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

14:15

Napeto u Atini: Kod Akropolja i policija i demonstranti
Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su već počeli da se okupljaju na Akropolju.

Demonstranti iz Komunističke partije Grčke postavili su rano jutros iznad zidina drevnog Akropolja dva ogromna transparenta protiv tog sporazuma, prenosi AP.

Na proteste u centru grčke prestonice građane su pozvale organizacija "Komitet za borbu grčkog karaktera Makedonije" i Komunistička partija Grčke.

Grčki parlament večeras bi trebalo da glasa o ratifikaciji Sporazuma iz Prespe, koji je Grčka potpisala sa Makedonijom o promeni ustavnog imena makedonske države u Republiku Severnu Makedoniju, a samim tim bi bio razrešen i spor koji 27 godina opterećuje odnose Skoplja i Atine.

Nakon jučerašnje plenarne debate u grčkom parlamentu, danas se nastavlja debata o ratifikaciji sporazuma koja bi trebalo da se završi činom glasanja o ratifikaciji večeras ili sutra rano ujutro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: