Atina: U parlamentu glasanje, na ulicama protesti

Organizatori prošlonedeljnog protesta u Atini protiv ratifikacije Sporazuma sa Makedonijom, pozvali su na protest koji će biti održan danas

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.01.2019.

07:13

Atina: U parlamentu glasanje, na ulicama protesti
Foto: Tanjug/AP

Protest je zakazan uoči glasanja o ratifikaciji ovog sporazuma iz Prespe u grčkom parlamentu.

Organizatori protesta zakazali su okupljanje u 19 sati po lokalniom vremenu, uz obrazloženje da je protest "ultimativni pokušaj da se spreči ratifikacija sramnog sporazuma", prenosi sajt Katimerini.

"Komitet za borbu o grčkom karakteru Makedonije", organizacija koja sprovodi proteste protiv Sporazuma iz Prespe, pozvala je Grke da, u susret glasanju o ratifikaciji sporazuma, danas popodne izadju na atinski trg Sintagma, ispred grčkog parlamenta, i da izraze svoje protivljenje, prenosi MIA.

"€žNiko da ne ide na posao. Radnje, škole da ostanu zatvorene, državni službenici da se ne pojave na svojim radnim mestima, grčka zastava na pola koplja da se postavi na svakoj kući, zvona crkve da zvone u znak žaljenja. Svakom Grku i Grkinji dugujemo za to što su ostavili svoje porodice i žrtvovali su se Makedonija da ostane Grčka, pre oko 100 godina", piše u saopštenju organizatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: