"Takse uvedene jer su Srbi Albance trovali hranom"

Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

11:15

EPA/Kushtrim Ternava

Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje takse na srpsku robu.

Beriša je, kako je javila televizija Kljan Kosova, govoreći o zahtevu SAD da Priština ukine meru o nametnutim taksama, kazao da je zapravo Srbija prva koja to treba da uradi.

“Srbija je na potezu” da pokaže gde se nalaze nestala lica i da je odgovorna za, kako je rekao, “trovanje Kosovara hranom”.

"Da bismo ukinuli porez, prvo moramo znati gde su nestali ljudi, i ko nas je trovao hranom", kazao je Beriša, koji tvrdi da se “radi o nekim namernicama koje su za posledicu imale sumnjive smrti”.

Tvrdi i da za te, kako kaže, “sumnjive smrti” nije bilo drugih uzroka osim hrane.

Izjavio je i da vlada nije i neće promeniti stav o nametnutim taksama i dodao da je ovu meru Priština donela da bi pokazala autoritet, te da je to trebalo da urade iprethodne vlade od završetka sukoba na Kosovu.

"Ali u proteklh 20 godina nije očito bilo ni znanja ni sposobnosti da se takva odluka donese. Zato mi moramo biti donosioci odluka i da radimo svoj posao”, rekao je Beriša iz stranke čiji je lider Ramuš Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: